Sådan laver du en kvinde-øl

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange kvinder ikke kan lide øl – faktisk viser en undersøgelse fra 2013, at dette er virkeligheden for hver tredje kvinde.

Dette synes vi er en skam – især hvis man benytter en festlig lejlighed til at leje et fadølsanlæg hos os. I dette tilfælde ser vi jo gerne, at alle kan nyde en kold fadøl og ikke kun forbeholdt mændende, hvor blot hver femte ikke kan lide øl.

Vi har derfor lavet en lille guide til hvordan man laver en ægte kvinde-øl, eller i hvert fald sætter et mere kvindeligt præg på den, ved at lege lidt med nogle af de søde og sprudlende aromaer vi i øvrigt også kender fra andre drinks.

Sådan laver du en kvinde-øl
Øl til kvinder med grapefrugt lemonade

Øl med grapefrugt lemonade

Hvis ikke din mund allerede løber i vand bare ved navnet, så er vi mildest talt uforstående. Denne blanding er nemlig lige så forfriskende, som navnet siger. Varianten kaldes også en Shandy – en ægte kvinde-øl – og består af 60% grapefrugt lemonade og 40% øl. Dog reducerer dette også alkoholprocenten væsentligt – til cirka 2,5%. Fremfor at købe en færdiglavet Shandy i butikkerne, anbefaler vi, at du blander den selv, således du selv kan bestemme hvilken øltype du ønsker.

Øl med Sprite sodavand

Lige umiddelbart medgiver vi, at sodavand og øl ikke lyder som to ting der skal blandes, men vi synes nu alligevel du skal give det et skud. Ved at blande en lys pilsner, såsom Grøn Tuborg eller Carlsberg Pilsner, med Sprite i blandingsforholdet 50/50, får du altså en super lækker øl-drink. Øl med Sprite er nemlig yderst forfriskende, og smagen af Sprite gør den perfekt til sommerens lune aftener på terrassen.

Øl med ingefær og mynte

Er du vild med ingefær? Så garanter vi dig her en øl-drink, som du vil elske! Du blander blot 50% ingefærlemonade med 50% pilsner, og så har du en lækker øl-drink med smag af ingefær. Alternativt kan du bruge ginger beer (indeholder ikke alkohol) i stedet for ingefærlemonade, hvis du kan lide brusen. For at fuldende smagsoplevelse kan du putte lidt mynte i drinken, som giver en forfriskende eftersmag og gør det til en rigtig kvinde-øl. Husk at give den godt med isterninger!

Har du prøvet hvedeøl?

Måske slår tanken om øl dig tilbage til en dårlig oplevelse med en stærk og mørk pilsner på et-stjernet tysk hotel, hvilket er en skam. Der findes nemlig mange andre slags øl, hvor hvedeøl er en af dem. Dette er en lysere øl og har ofte en forfriskende eftersmag af eksempelvis hyldeblomst, hvilket i øvrigt gør øllen helt perfekt til sommeren. Især Kronenbourg Blanc er særligt populær blandt både mænd og kvinder.

Øl med citronlemonade

Når du blander smagen af øl med frisk citruslemonade, så har du altså smagen af sol og sommer lige ved hånden. Du blander blot en helt almindelig pilsner, såsom Grøn Tuborg eller Carlsberg Pilsner, 50/50 med en frisk citronlemonade. Du kan selv vælge om din lemonade skal være med eller uden brus, alt afhængig af hvad du er til. Husk i øvrigt masser af isterninger og en skive citron, og så har du en lækker øl-drink til de lune sommerdage.

Det handler om holdning

I sidste ende er det også et spørgsmål om holdning. Hvis du siger til dig selv, at du ikke kan lide øl – jamen, så vil det nok altid være sådan. I takt med at du ændre din holdning, vil du også være mere modtagelig for et godt indtryk og en positiv oplevelse.

Så sørg for at være åben over for at smage nye varianter. Med alle de øltyper der findes på markedet, er der med sikkerhed også en der falder lige i din smag.

Har ovenstående givet dig mod på at prøve nye oplevelser med øl – muligvis i forbindelse med et fadølsanlæg, som sikrer dig de lækreste gyldne dråber – så skulle du overveje, om vi ikke skulle levere til jeres næste fest…

Gå til webshop
Lej fadølsanlæg hos Billigfadøl.dk