Kender du disse øl-udtryk?

Kender du disse øl-udtryk?

Om man er ædru eller fået et par fadbamser indenbords, så er der vel intet der kan imponere det øvrige selskab, som et helt klassisk showoff!? Og det er netop her, at denne artikel bliver spændede…

Kender du ikke allerede disse øl-udtryk, så har du nu chancen for at læse op på dem. Så næste gang det er dig der hænger i baren med en iskold fadøl i hånden, så kunne du passende føre dig frem foran de andre.

De bedste øl-udtryk

Kær bajer har mange navne, derfor starter vi ud med de mange udtryk der findes for noget så simpelt som at indtage en kold fra kassen. Du kan for eksempel ’suge stifter’, ’tage dig en håndholdt’, ’en fugtenheimer’ eller ’gå om bord i en snabelvand’.

Har du skejet ud og købt en hel kasse ’grønt guld’, har du fået fat i en ’weekendkuffert’. Og skal du eksempelvis have knappet en ’kop kold kaffe op’, så er det ’samfundshjælperen’ (oplukkeren), du bruger.

Befinder du dig i et selskab med Aarhusianere, så kunne du jo passende bede dem diske op med Aarhussættet. Dette består af en Ceres Top og en Arnbitter. Om den samme bestilling vil gå i gennem i København, skal vi lade være usagt.

I stedet kunne du bede om et safarisæt, som består af en Elefantøl og en Jägermeister. Det ’udvidede safarisæt’, også kaldet ’storvildtjagt’, består af en Jägermeister, en elefantøl, en giraføl og en löwenbrau.

Har du nogensinde oplevet at feste til langt ud på den kolde aften, men indtaget så mange fadøl, at du ikke kan mærke kulden? Så er det fordi du har husket ølfrakken. Så hvis nogen siger, “Undskyld, fryser du ikke?”, så kan du blot svare: “Bare rolig, jeg har taget ølfrakken på”.

Betydningen bag Tuborg og Carlsberg

Skulle du blive skænket en Grøn Tuborg i baren, kunne du passende spørge de øvrige gæster om de ved hvad Tuborg står for – bartenderen har nok hørt den før. Tuborg er nemlig forkortelsen for: Til Unge Borgere Og Rastløse Gutter. Eller bagfra: Gamle Røvhuller Og Borgere Uden Tænder.

I tilfælde af at selskabet har hørt den før, kan du også prøve med den lidt frækkere udgave. Men undlad den eventuelt til julefrokosten med kollegaerne i disse tider: Tag Under Bordet Og Rag Godt.

Også Carlsberg har givet anledning til fortolkning, hvor flere er nået frem til følgende: Carl Andreas Rasmussen Ligger Stadig Bevidstløs Efter RejseGildet

En Carlsberg Pilsner kaldes også en ‘Hof’, idet Carlsberg var leverandør til Det Kongelige Danske Hof. Dog har man leget lidt med ordet og nået frem til, at betydningen må være en anden. Blandt andet: Hold Om Flasken eller Hent Omgående Flere – og der kan vi kun være enige.